Hur man enkelt delar Facebook-inlägg på Instagram och schemalägger inlägg på Instagram 2022

Facebook och Instagram är två av de mest populära sociala mediaplattformarna idag. Och om du är aktiv på båda plattformarna kanske du funderar på hur du kan enkelt dela dina Facebook-inlägg på Instagram och även schemalägga dina Instagram-inlägg för det kommande året 2022. I den här guiden kommer vi att gå igenom hur du kan göra det steg för steg.

Dela Facebook-inlägg på Instagram

Att dela dina Facebook-inlägg på Instagram är ett smart sätt att öka din synlighet och nå en bredare publik. Här är några enkla steg för att göra det:

  1. Öppna Facebook-appen på din mobiltelefon och hitta det inlägg som du vill dela på Instagram.

  2. Klicka på de tre prickarna i det högra hörnet av inlägget och välj “Dela på Instagram”.

  3. Om du inte har kopplat ditt Instagram-konto till din Facebook-profil tidigare kommer du nu att ombedd att logga in på ditt Instagram-konto.

  4. Efter att ha loggat in på ditt Instagram-konto kan du redigera och anpassa det delade inlägget precis som när du normalt lägger upp inlägg på Instagram. Du kan lägga till filter, skriva en bildtext och välja vilka andra sociala medier du vill dela inlägget på.

  5. När du är nöjd med dina ändringar kan du trycka på “Dela” för att publicera inlägget på ditt Instagram-konto.

På så sätt kan du enkelt dela dina Facebook-inlägg på Instagram och nå ut till din Instagram-följare.

Schemalägga inlägg på Instagram 2022

Att kunna schemalägga dina Instagram-inlägg kan vara till stor hjälp för att effektivisera din sociala mediestrategi. Istället för att behöva manuellt publicera inlägg kontinuerligt kan du istället förbereda och planera dina inlägg i förväg. Här är hur du kan schemalägga inlägg på Instagram för 2022:

  1. Använd en tredjepartsapplikation eller verktyg som stöder schemaläggning av Instagram-inlägg. Det finns många olika alternativ att välja mellan, så hitta en som passar bäst för dina behov.

  2. När du har valt en lämplig plattform att schemalägga inlägg på, koppla ditt Instagram-konto till applikationen eller verktyget.

  3. Skapa ditt inlägg genom att ladda upp bilder eller videos, skriva en bildtext och välja relevanta hashtags.

  4. Välj den tidpunkt och datum du vill att ditt inlägg ska publiceras på.

  5. Efter att ha valt alla nödvändiga inställningar och redigeringar kan du schemalägga ditt inlägg genom att trycka på “Schemalägg” eller liknande knapp, beroende på vilket verktyg du använder.

När det är dags för ditt inlägg att publiceras kommer applikationen eller verktyget att skicka en avisering till din telefon. Du behöver bara bekräfta publiceringen och det schemalagda inlägget kommer automatiskt att visas på ditt Instagram-konto.

Genom att använda denna metod kan du spara tid och få en bättre kontroll över ditt Instagram-innehåll för 2022.

Sammanfattningsvis är det enkelt att dela Facebook-inlägg på Instagram genom att använda de inbyggda delningsalternativen på Facebook. För att schemalägga dina Instagram-inlägg för 2022 kan du använda tredjepartsapplikationer eller verktyg som erbjuder denna funktion. Genom att följa dessa steg kommer du kunna optimera din närvaro på båda plattformarna och nå ut till en större publik.

Det är värt att notera att båda dessa funktioner kan ha begränsningar beroende på vilket operativsystem och version du använder. Se till att hålla ditt Facebook- och Instagram-konto uppdaterat för att få tillgång till de senaste funktionerna.

Summering

I denna guide har vi gått igenom hur du enkelt kan dela dina Facebook-inlägg på Instagram och schemalägga dina Instagram-inlägg för 2022. Genom att använda dessa funktioner kan du förbättra din sociala mediestrategi och optimera din närvaro på båda plattformarna.

Ha kul med att dela och schemalägga dina inlägg och lycka till med ditt Instagram-innehåll för det kommande året!

Ofte stillede spørgsmål

Hur delar jag ett Facebook-inlägg på Instagram?

För att dela ett Facebook-inlägg på Instagram, kopiera bara länken till inlägget och klistra in den i Instagrams dela-funktion.

Kan jag dela från Facebook till Instagram utan att kopiera länken?

Tyvärr måste du kopiera länken till inlägget på Facebook för att dela det på Instagram.

Kan jag dela ett Facebook-inlägg på Instagram direkt från Facebook-appen?

Nej, du kan inte dela ett Facebook-inlägg direkt från appen till Instagram. Du måste använda Instagram-appen för att dela.

Finns det något sätt att publicera samtidigt på både Facebook och Instagram?

Ja, du kan använda verktyg som Hootsuite eller Buffer för att schemalägga och publicera inlägg på både Facebook och Instagram samtidigt.

Hur kan jag schemalägga inlägg på Instagram år 2022?

Instagram-appen har nu en inbyggd funktion för att schemalägga inlägg. Du kan använda den genom att trycka på knappen för att dela och sedan välja alternativet “Schemalägg”.

Kan jag använda Instagrams inbyggda schemaläggningsfunktion för att publicera på Facebook?

Tyvärr kan du bara använda Instagrams inbyggda schemaläggningsfunktion för att publicera på Instagram. Du kan inte schemalägga inlägg på Facebook via Instagram.

Vilket verktyg rekommenderar du för att dela Facebook-inlägg på Instagram?

Jag rekommenderar att använda Instagram-appen för att dela Facebook-inlägg på Instagram. Det är det enklaste sättet att göra det.

Finns det några begränsningar när du delar från Facebook till Instagram?

Ja, när du delar ett Facebook-inlägg på Instagram visas endast inläggets bild och bildtexten. Länkar eller videor visas inte i Instagram-inlägget.

Kan jag redigera text och bild när jag delar från Facebook till Instagram?

Nej, när du delar från Facebook till Instagram kan du inte redigera texten eller bilden. Du måste göra eventuella redigeringar i Instagram-appen efter att du har delat inlägget.

Behöver jag ett Instagram-konto för att dela Facebook-inlägg på Instagram?

Ja, för att dela Facebook-inlägg på Instagram måste du ha ett aktivt Instagram-konto.

Artiklen Hur man enkelt delar Facebook-inlägg på Instagram och schemalägger inlägg på Instagram 2022 har i gennemsnit fået 3.1 stjerner baseret på 17 anmeldelser